Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Nemecko chce rozšíriť počet bezpečnostných kamier na ochranu

Z odovzdania nových sanitných vozidiel vo verzii Ambulancia záchrannej zdravotnej služby pre záchrannú službu Life Star Emergency. Na snímke kamera, ktorá zachytáva dianie pred vozidlom. Bratislava, 20. decembra 2013. Foto: TASR/Michal Svítok

Nemecká vláda chce kvôli množiacim sa prejavom násilia v mestách rozmiestniť viac kamier v nákupných centrách a na parkoviskách.

Berlín 26. októbra (TASR) - Nemecká vláda chce kvôli množiacim sa prejavom násilia v mestách rozmiestniť viac kamier v nákupných centrách a na parkoviskách. Predpokladá to návrh zákona vypracovaný spolkovým ministerstvom vnútra, o ktorom dnes informovali regionálne noviny Ruhr Nachrichten i tlačová agentúra DPA.

Zmena legislatívy by mala uľahčiť inštaláciu bezpečnostných kamier predovšetkým súkromným prevádzkovateľom.

Pri zvažovaní ich umiestnenia by sa v budúcnosti mala osobitým spôsobom zohľadniť bezpečnosť obyvateľstva, vyplýva z návrhu, ktorý vznikal pod vplyvom násilných akcií v Ansbachu, Würzburgu či Mníchove v uplynulých mesiacoch.

Momentálne je návrh v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

Menšia z koaličných strán - sociálni demokrati z SPD - však už vyjadrili návrhu zákona z dielne rezortu riadeného Thomasom de Maizierom z Kresťanskodemokratickej únie (CDU) podporu.

Nemecká opozícia však vo vládnych zámeroch nevidí prínos a varuje pred okliešťovaním základných práv a slobôd.