Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Nemeckom otriasli kriminálne prípady: Únos, vraždy a rozkúskované telo

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mladík mal najskôr zabiť svoju starú mamu, potom na úteku zrazil a zabil dvoch policajtov. Ďalší muž zas uniesol ženu a následne ju zavraždil. Políciou v Lipsku otriasol aj nález Portugalčanky.

Berlín 28. februára (TASR) - Nemecká polícia zadržala muža, ktorý je podozrivý zo zabitia svojej starej mamy a z toho, že dnes autom zrazil a usmrtil dvoch policajtov.

Po tom, ako polícia v meste Müllrose v spolkovej krajine Brandenbursko objavila po telefonickom upozornení telo starej mamy podozrivého, 24-ročný muž nasadol do auta a pokúsil sa ujsť, uviedol policajný hovorca Ingo Hesse.

Počas pokusu o útek narazil muž autom do kontrolného stanovišťa polície v meste Beeskow, pričom vozidlom zachytil a na mieste usmrtil dvoch policajtov. Polícia následne muža zadržala.

Okolnosti činu polícia preveruje, uviedla podľa agentúry DPA policajná hovorkyňa Bärbel Cotteová-Weissová, ktorá dodala, že páchateľa po chytení ošetrili v nemocnici.

V Lipsku zadržali zrejme dvojnásobného vraha



Kriminalistom z Lipska sa zrejme podarilo objasniť dva hrdelné zločiny z uplynulého roka. Na 38-ročného muža, ktorého pre dôvodné podozrenie zadržali v pondelok a ktorý sa k obom zločinom priznal, uvalili medzičasom vyšetrovaciu väzbu.

Prokuratúra však dementovala mediálne informácie o tom, že by sa zrejmý páchateľ bol prihlásil na polícii sám. Po zadržaní a domovej prehliadke sa však priznal nielen k vražde v novembri unesenej Anje B., ale aj k aprílovej vražde Portugalčanky Marie D.

Ilustračné foto.
Foto: TASR


Detaily by mala objasniť nariadená súdna pitva, informovali dnes Stredonemecký rozhlas (MDR) a internetové vydanie denníka Bild.

Polícia našla na základe informácií zadržaného muža telesné pozostatky nezvestnej Nemky na pozemku v mestskej časti Lindenau.

Rozkúskované telo portugalskej obete, ktorá zmizla bez stopy v apríli minulého roka, sa našli už skôr pri jednom z miestnych mostov.

Zadržaný muž má bydlisko v Lipsku a doteraz sa nedostal podľa dostupných policajných informácií do konfliktu so zákonom.

Nálož, ktorú našli na chodníku, súvisela zrejme so stalkingom



Podozrivý predmet, ktorý objavila v pondelok popoludní na chodníku v nemeckom Essene istá okoloidúca žena, skutočne obsahoval trhavinu. Pre Západonemecký rozhlas (WDR) to dnes potvrdila tamojšia prokuratúra.

Po zneškodnení výbušniny došlo v priebehu noci nadnes k policajnej akcii, pri ktorej zadržali 31-ročného podozrivého z Oberhausenu. Muž pri zadržaní nekládol odpor, uviedli dnes policajné a justičné zdroje.

Okolie nálezu v pondelok popoludní hermeticky uzavreli a preventívne evakuovali aj obytné priestory v jeho blízkosti. Alarmovaný pyrotechnik rozhodol o kontrolovanom odpálení zrejme po domácky vyrobenej nálože.

Doterajšie poznatky vyšetrovateľov naznačujú, že prípad môže súvisieť so stalkingom istej osoby, ktorá býva v okolí nálezu podozrivého predmetu.