Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Nemecku zadržali muža, ktorý sa priznal k účasti na vražde Albánca

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vyšetrovatelia dospeli k záveru, že motívom januárového zločinu bola tzv. krvná pomsta zo strany pozostalých po obeti Albáncovej vraždy.

Hannover/Amsterdam/Tirana 26. apríla (TASR) - Paralelne realizované domové prehliadky 24 bytov vo viacerých obciach hannoverského regiónu, v Lipsku, Dortmunde, holandských mestách Amsterdam a Haarlem, ako aj na severe Albánska a v hlavnom meste tejto krajiny Tirana viedli v dolnosaskej obci Seelze k zadržaniu 22-ročného podozrivého z vraždy, ktorej dejiskom bolo 9. januára mestečko Visselhövede v nemeckej spolkovej krajine Dolné Sasko.

Zadržaný sa podľa informácií prokuratúry z Verdenu priznal, že sa podieľal na spomínanom zločine spáchanom strelnou zbraňou z motocykla, ktorého obeťou sa stal 46-ročný Albánec, odsúdený a uväznený predtým vo vlasti za vraždu. Vyšetrovatelia dospeli k záveru, že motívom januárového zločinu bola tzv. krvná pomsta zo strany pozostalých po obeti Albáncovej vraždy. Rozsah priznania zadržaného však z taktických príčin a kvôli pokračujúcemu vyšetrovaniu nezverejnili.

Informoval o tom dnes Severonemecký rozhlas (NDR), podľa ktorého sa na utorkovej akcii iba na nemeckom území zúčastnilo 105 príslušníkov policajných zložiek, ktorí našli pri prehliadkach i drogy a väčšie sumy finančnej hotovosti pochádzajúce zrejme z obchodovania s narkotikami.

Na zadržaného, na ktorého vydali zatykač, uvalili medzičasom vyšetrovaciu väzbu.