Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Nemecku zadržali Rusa: Je podozrivý z finančnej podpory islamistov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Generálna prokuratúra Mníchov podozrieva zadržaného z finančnej podpory džihádistov, a to tak vlastnými prostriedkami, ako aj výzvami na dary zverejnenými na sociálnych sieťach.

Ingolstadt/Mníchov 22. februára (TASR) - Nemecká polícia zadržala na juhu krajiny podozrivého z podpory džihádistov zo skupiny Islamský štát (IS). Utorkovému zadržaniu 38-ročného ruského občana, na ktorého medzičasom uvalili vyšetrovaciu väzbu, predchádzalo rozsiahle utajené vyšetrovanie.

Generálna prokuratúra Mníchov podozrieva zadržaného z finančnej podpory džihádistov, a to tak vlastnými prostriedkami, ako aj výzvami na dary zverejnenými na ruských sociálnych sieťach.

Spomínaná inštitúcia prevzala vyšetrovanie kauzy od Spolkovej prokuratúry so sídlom v Karlsruhe, ktorá má v právomoci trestné činy ohrozujúce štát, informoval dnes jej hovorca.

O objeme finančnej podpory uväzneného ani tom, odkiaľ muž vykonával svoju nezákonnú činnosť, sa hovorca nezmienil.

Nemecká polícia krátko po zadržaní prehľadala bydlisko i pracoviská obvineného, pričom zhabala predovšetkým elektronické nosiče údajov, ktorých obsah bude teraz predmetom skúmania.