Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Žena s ťažkými popáleninami po útoku horľavinou zomrela v Kronshagene

Na ilustračnej snímke je nemecká polícia. Foto: TASR/AP

Nemeckí kriminalisti zrejme prekvalifikujú zločin, za ktorým predpokladajú problémy vo vzťahu oboch partnerov pochádzajúcich podľa policajných zdrojov z tej istej africkej krajiny, na vraždu.

Kiel 7. decembra (TASR) - Tridsaťosemročná žena, ktorú dnes pred nemocnicou v mestečku Kronshagen ležiacom neďaleko Kielu v spolkovej krajine Šlezvicko-Holštajnsko polial jej oddelene žijúci manžel tekutou horľavinou, zomrela večer v špecializovanej klinike na následky ťažkých popálenín. Bez ďalších podrobností o tom informovali policajné zdroje v Kieli.

Útočník z miesta činu ušiel, polícia ho však v krátkom čase zadržala. Do Nemecka prišiel pred asi dvoma desaťročiami a mal časovo neobmedzené povolenie na pobyt.

Kriminalisti tak zrejme prekvalifikujú zločin, za ktorým predpokladajú problémy vo vzťahu oboch partnerov pochádzajúcich podľa policajných zdrojov z tej istej africkej krajiny, na vraždu. Úplný obraz o okolnostiach, ktoré viedli k brutálnemu činu, by im malo poskytnúť až pokračujúce vyšetrovanie.

Obe deti manželov vo veku troch a sedem rokov umiestnili v náhradnej rodine.