Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Nemecko zmenilo odhady: očakáva dlhodobý nárast migrácie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Po dvoch rokoch masívnej migrácie do Nemecka, spôsobenej konfliktami na Blízkom východe a v iných častiach sveta, boli nemecké úrady nútené prepracovať svoje odhady obyvateľstva.


Berlín 25. februára (TASR) - Celkový počet migrantov v Nemecku dosiahne podľa očakávania každý rok hranicu 200.000, a to v najbližších rokoch. Uvádza sa to v dnes zverejnenej správe v nemeckom denníku Die Welt.

Denník citoval aktualizované odhady Spolkového štatistického úradu. Po dvoch rokoch masívnej migrácie do Nemecka, spôsobenej konfliktami na Blízkom východe a v iných častiach sveta, boli nemecké úrady nútené prepracovať svoje odhady obyvateľstva.

Štatistický úrad má svoje závery predstaviť verejnosti v utorok 28. februára.

Posledný odhad populácie bol urobený v apríli 2015, keď štatistici predpovedali, že v priebehu rokov 2014-2015 príde do Nemecka milión ľudí, potom celková migrácia mierne klesne a následne začne od roku 2021 znova stúpať.

Utečenecká kríza z posledných dvoch rokov však tieto štatistické údaje zmietla zo stola. Len v roku 2015 - na vrchole krízy - prišlo do Nemecka približne 1,1 milióna ľudí. V roku 2016 tento počet klesol na 750.000 migrantov.

Vyústilo to do záveru, že počet obyvateľov v Nemecku bol na konci roka 2016 vôbec najvyšší v histórii, konkrétne okolo 82,8 milióna ľudí, ako uvádzali údaje zverejnené na konci januára.

Keby nebolo nedávneho prílevu utečencov a migrantov do krajiny, počet obyvateľov Nemecka by klesal.