Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Nemecký biskup prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

Na snímke ľudia kladú kvety počas zhromaždenia pred Veľvyslanectvom Ruskej federácie v Prahe, kde spomínajú na ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného a protestujú proti kremeľskému režimu. Praha. Foto: TASR Barbora Vizváryová

Podľa evanjelií bol Ježiš vydaný židovskou veľradou Rimanom a tam, ukrytý pred pohľadmi verejnosti, bol odsúdený na smrť.

Kolín 29. marca (TASR) - Essenský biskup Franz-Josef Overbeck prirovnal na Veľký piatok zaobchádzanie ruských úradov zo zosnulým kritikom Kremľa Alexejom Navaľným k procesu Ježiša Krista pred Pontským Pilátom, rímskym miestodržiteľom v Judei. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Podľa evanjelií bol Ježiš vydaný židovskou veľradou Rimanom a tam, ukrytý pred pohľadmi verejnosti, bol odsúdený na smrť.

"Keď ruský disident a bojovník za slobodu a mier, Alexej Navaľnyj, zomrel pred týždňami, presne toto mi napadlo," povedal v piatok katolícky biskup Franz-Josef Overbeck v bývalej bani v Bottrop, severne od Essenu. Text jeho kázne bol distribuovaný vopred.

"Po tom, čo ho zatkli najhorším možným spôsobom, ho zavreli vo vnútri, v záchytných strediskách, súdnych budovách a nakoniec v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Navaľnyj bol najznámejší predstaviteľ ruskej opozície voči prezidentovi Putinovi. Za nejasných okolností zomrel 16. februára v trestaneckej kolónii za polárnym kruhom na Sibíri.

Kresťania na celom svete si na Veľký piatok pripomínajú smrť Jažiša Krista na kríži.