Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Nemecký politik D. Günther: Deň bez politiky by prospel každému

Daniel Günther. Foto: wikipedia.org

Sám predseda vlády nemeckej spolkovej krajiny Šlezvicko-Holštajnsko si vyčleňuje jeden deň za týždeň pre rodinu.

Kiel 4. júna (TASR) - Predseda vlády nemeckej spolkovej krajiny Šlezvicko-Holštajnsko Daniel Günther si želá, aby bol jeden deň v týždni bez politiky.

"Nijaký človek nemôže pracovať na najvyššej úrovni po sedem dní v týždni. Politici by sa mali spoločne s médiami dohodnúť na jednom dni spomalenia," povedal Günther pre pondelkové vydania médií zo skupiny RedaktionsNetzwerk Deutschland.

Sám krajinský premiér si vyčleňuje jeden deň za týždeň pre rodinu. "Jeden deň v týždni bez politiky by všetkým prospel. Aj médiám," vyhlásil 44-ročný politik z Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU). Podľa jeho slov nie je seriózne, keď sa špirála politiky otáča čoraz rýchlejšie. Sotva potom totiž zostáva čas na ozajstné uvažovanie.

Günther je na čele koaličnej vlády vo svojej spolkovej krajine na severe Nemecka približne jeden rok. Je ženatý a má jednu dcéru, píše agentúra DPA. Politik už opakovane zdôraznil, že chce byť k dispozícii aj pre svoju rodinu. Je preňho nemysliteľné zavolať len z času na čas domov, aby sa spýtal, ako sa dcéra má. "Takto si nepredstavujem rodinný život," povedal pre denník Hamburger Abendblatt.