Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Päť dní po zemetrasení vytiahli z trosiek chlapca. Žije

Záchranári nesú na nosidlách chlapca Pembu Tamanga, ktorého vytiahli živého spod trosiek budovy po piatich dňoch od silného zemetrasenia v Nepále, v Káthmandu 30. apríla 2015. Foto: TASR/AP/Niranjan Shresta

Prizerajúci jasali, keď tínedžera, ktorého totožnosť nezverejnili, vynášali na nosidlách.

Káthmandu 30. apríla (TASR) - Živého 15-ročného chlapca vytiahli dnes nepálski záchranári z trosiek budovy v metropole Káthmandu, ktorá sa okolo neho zrútila pred piatimi dňami počas silného zemetrasenie s magnitúdou 7,8.



Prizerajúci jasali, keď tínedžera, ktorého totožnosť nezverejnili, vynášali na nosidlách. Tvár mu pokrýval prach, na krku mal fixačný golier a na ruke napojenú infúziu.

oktor vyšetruje chlapca Pembu Tamanga, ktorého záchranári vytiahli živého spod trosiek budovy po piatich dňoch od silného zemetrasenia v Nepále, v Káthmandu 30. apríla 2015.
Foto: TASR/AP/Niranjan Shresta


Zdal sa byť šokovaný a v slnečnom svetle žmurkal očami, uviedla agentúra AP.



Tím záchranárov z Americkej agentúry pre medzinárodný rozvoj (USAID) pracoval celú noc, aby dostal chlapca von. Šéf záchranného tímu USAID Andres Olver predtým povedal, že chlapec nebol veľmi hlboko, ale uviazol medzi dvoma zrútenými podlažiami budovy.