Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Na mieste havárie lietadla v Nepáli našli telá takmer všetkých obetí

Na snímke trosky lietadla v rokline v nepálskom okrese Mustáng neďaleko horského mesta Džómsóm západne od Káthmandu v pondelok 30. mája 2022. Foto: TASR/AP

Pátranie v noci na pondelok zabrzdilo počasie a tma, ale armádny vrtuľník a súkromné helikoptéry v pondelok ráno záchrannú akciu obnovili.

Káthmandu 30. mája (TASR) - V troskách lietadla, ktoré sa s 22 ľuďmi na palube v nedeľu zrútilo v hornatom teréne v Nepále, sa zatiaľ podarilo nájsť 21 tiel. Po poslednej obeti nešťastia záchranári naďalej pátrajú. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na nepálsku armádu.

Stroj leteckej spoločnosti Tara Air bol v nedeľu na 20-minútovom plánovanom lete z turistického mesta Pókhara, 200 kilometrov západne od metropoly Káthmandu, a smeroval do horského mesta Džómsóm. Turbovrtuľové lietadlo Twin Otter stratilo kontakt s letiskovou riadiacou vežou tesne pred pristávaním v oblasti s hlbokými riečnymi roklinami a horami.
Nepálski vojaci nakladajú telá obetí leteckého nešťastia do sanitiek na letisku v nepálskom Káthmandu v nedeľu 29. mája 2022.
Foto: TASR/AP

Pátranie v noci na pondelok zabrzdilo počasie a tma, ale armádny vrtuľník a súkromné helikoptéry v pondelok ráno záchrannú akciu obnovili. Nepálska armáda neskôr na Twitteri zverejnila leteckú fotografiu miesta s troskami rozhádzanými na úbočí hory.

Úrad civilného letectva potvrdil, že "k nehode došlo" vo výške 4420 metrov pri lokalite Thásáng v nepálskom okrese Mustáng.
Na snímke trosky lietadla v rokline v nepálskom okrese Mustáng neďaleko horského mesta Džómsóm západne od Káthmandu v pondelok 30. mája 2022.
Foto: TASR/AP

Do pátracej operácie bolo zapojených približne 60 ľudí vrátane armády, polície, horských vodcov a miestnych obyvateľov.

Na palube lietadla sa nachádzali aj štyria Indovia a dvaja Nemci.
Nepálski policajti prenášajú telo obete leteckého nešťastia do sanitky na letisku v nepálskom Káthmandu v nedeľu 29. mája 2022.
Foto: TASR/AP