Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Nepálčania objavili telá 17 nezvestných od nedávneho zemetrasenia

Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,7 zasiahlo dnes oblasť nepálskej metropoly Káthmandu, kde opäť vyvolalo paniku po sobotňajších mohutných otrasoch zeme, ktoré si vyžiadali v regióne vyše 1900 obetí na životoch a rozsiahle škody. Na snímke záchranári prehľadávajú trosky domov v Bhaktapure neďaleko Káthmandu v nedeľu Foto: TASR/AP

Telá našli v týchto dňoch a oznámili to úradom, ale zlé počasie zabraňuje vyslať do oblasti vrtuľník.

Káthmandu 5. augusta (TASR) - Vidiečania v nepálskom údolí Langtang objavili telesné pozostatky 17 ľudí, ktorí boli nezvestní, odkedy ich dedinu zasiahol zosuv pôdy vyvolaný zničujúcim zemetrasením z 25. apríla. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Telá našli v týchto dňoch a oznámili to úradom, ale zlé počasie zabraňuje vyslať do oblasti vrtuľník. Záchranárom by trvalo najmenej dva dni, keby sa chceli do dediny dostať pešo a časti chodníka navyše odplavil silný dážď.

Celú dedinu zavalil mohutný zosuv pôdy vyvolaný zemetrasením. Dedina sa nachádza v malebnom údolí Langtang, ktoré je obľúbené u turistov a výletníkov.

Zatiaľ nie je jasné, či objavené telesné pozostatky patria miestnym obyvateľom alebo cestovateľom, budú však prevezené letecky do Káthmandu a identifikované súdnym lekárom.

Zemetrasenie z 25. apríla a ďalšie z 12. mája zabili v Nepále 8900 ľudí.