Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Netanjahu: Dátum útoku na Rafah je stanovený

Izraelskí vojaci oddychujú na svojom tanku na hranici Izraela s pásmom Gazy, na juhu Izraela 3. apríla 2024. Izraelská armáda bojuje s palestínskymi militantmi hnutia Hamas v pásme Gazy po útokoch Hamasu na Izrael 7. októbra. Foto: TASR/AP

Netanjahu nepovedal presný termín invázie, opakovane však uviedol, že Izrael musí do Rafahu vyslať pozemné sily, pretože je to dôležité pre jeho víťazstvo vo vojne s palestínskym hnutím Hamas.

Tel Aviv 8. apríla (TASR) — Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok vyhlásil, že bol stanovený dátum ofenzívy v meste Rafah. TASR informuje podľa agentúr AP a AFP.

Netanjahu nepovedal presný termín invázie, opakovane však uviedol, že Izrael musí do Rafahu vyslať pozemné sily, pretože je to dôležité pre jeho víťazstvo vo vojne s palestínskym hnutím Hmas. Izraelský premiér trvá na tom, že má plán na ochranu civilistov.

Po vypuknutí vojny v Pásme Gazy sa mesto Rafah, ktoré leží pri hraniciach s Egyptom, stalo útočiskom pre vyše milión Palestínčanov. Medzinárodné spoločenstvo vrátane USA je proti tejto operácii a obáva sa veľkej humanitárnej krízy.