Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Netanjahu navštívil vojakov pri hranici s Gazou; hovoril o ďalšej fáze

Na archívnej snímke izraelský premiér Benjamin Netanjahu prichádza na pravidelné zasadnutie vlády v Jeruzaleme. Foto: TASR/AP

Netanjahu navštívil kibucy Be'eri a Kfar Aza, aby si prezrel zničené domy.

Tel Aviv/Gaza 14. októbra (TASR) - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu navštívil v sobotu vojakov na frontovej línii v blízkosti s hranicou s pásmom Gazy, informuje TASR podľa agentúry AFP a stanice CNN.

Zábery s vojakmi zverejnil Netanjahu na sociálnej sieti X (predtým Twitter). Ide o prvú návštevu izraelského premiéra v pohraničnej oblasti od bezprecedentného útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas na územie Izraela, ktorý sa začal v sobotu 7. októbra.

Netanjahu navštívil kibucy Be'eri a Kfar Aza, aby si prezrel zničené domy po "strašnej masakre", ktorá sa tam odohrala pred týždňom, uviedol vo vyhlásení jeho úrad.

Počas stretnutia s vojakmi sa izraelský premiér opýtal, či sú pripravení "na ďalšiu fázu", uviedli izraelské médiá.



Izrael sa chystá na pozemnú ofenzívu v Gaze na ciele Hamasu, pripomína agentúra DPA. "Sme pripravení," napísal Netanjahu na sociálnej sieti X.

V Izraeli odznela v uplynulých dňoch kritika v súvislosti so skutočnosťou, že izraelský premiér zatiaľ nenavštívil zdevastované dediny a mestá na juhu Izraela.