Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Netanjahu varoval pred pokusmi útočiť na Izrael

Na archívnej snímke Benjamin Netanjahu Foto: TASR/AP

Izraelské letectvo podniklo následne v sobotu masívne nálety v Sýrii.

Tel Aviv 11. februára (TASR) - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu varoval v nedeľu pred pokusmi zaútočiť na Izrael v čase eskalácie napätia medzi Sýriou a Iránom, informovala agentúra DPA.

"Všetkým sme jednoznačne povedali, že naše pravidlá sa ani trochu nezmenili; budeme pokračovať v útokoch po každom pokuse útočiť na nás,"
povedal Netanjahu v úvode pravidelného týždenného zasadnutia svojho kabinetu. Izrael podľa Netanjahua uštedril Iránu a Sýrii "ťažké rany".

Sýrske systémy protivzdušnej obrany zostrelili v sobotu izraelské bojové lietadlo, ktoré zasahovalo v Sýrii v reakcii na údajné narušenie vzdušného priestoru Izraela dronom iránskeho pôvodu.

Izraelské letectvo podniklo následne v sobotu masívne nálety v Sýrii. Židovský štát oznámil, že zaútočil na štyri iránske vojenské pozície a osem sýrskych, pričom spôsobil vážne škody.

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) v nedeľu informovalo, že pri týchto izraelských náletoch zahynulo najmenej šesť sýrskych vojakov a členov nesýrskych spojeneckých síl a ďalšie osoby utrpeli zranenia.