Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

NEÚSPEŠNÝ ÚTOK V BRUSELI: Počas razií v Molenbeeku zadržali 4 osoby

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Razie sa uskutočnili po tom, ako sa 36-ročný Maročan Usáma Z. pokúsil v utorok večer odpáliť bombu na bruselskej hlavnej železničnej stanici, ale nepodarilo sa mu to a spôsobil len malý výbuch.

Brusel 22. júna (TASR) - Belgickí policajti zadržali v rámci razií pri vyšetrovaní pozadia neúspešného útoku na hlavnej železničnej stanici v Bruseli štyroch podozrivých. Oznámila to dnes belgická generálna prokuratúra.

Štvoricu zadržali v bruselskej štvrti Molenbeek, kde žilo alebo sa dočasne zdržiavalo mnoho extrémistov, podobne ako v štvrtiach Anderlecht a Koekelberg.

Prokuratúra neuviedla viac podrobností o týchto zásahoch, ako ani to, či došlo v rámci nich k zhabaniu nejakého majetku.

Razie sa uskutočnili po tom, ako sa 36-ročný Maročan Usáma Z. pokúsil v utorok večer odpáliť bombu na bruselskej hlavnej železničnej stanici, ale nepodarilo sa mu to a spôsobil len malý výbuch. Následne ho postrelil hliadkujúci vojak a zraneniam neskôr podľahol.

Belgicko sa nachádza v stave najvyššej bezpečnostnej pohotovosti. Vláda tento stav zaviedla vlani po teroristickom útoku na bruselské letisko a stanicu metra.

Štyri zadržané osoby po výsluchoch prepustili na slobodu

Štyri osoby zadržané belgickou políciou pri raziách v rámci vyšetrovania pozadia neúspešného útoku na hlavnej železničnej stanici v Bruseli, tamojšie úrady prepustili po výsluchoch na slobodu.