Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V troskách zrútených domov v New Yorku našli dve mŕtvoly

Trosky zo zrútenej obytnej budovy vo štvrti East Village v New Yorku 27. marca 2015. Obytná budova sa zrútila po explózii plynu a následnom požiari. Foto: TASR/AP/Mark Lennihan

Nešťastie sa stalo neďaleko námestia Washington Square, kde sa nachádza mnoho barov a reštaurácií a pulzuje tam bohatý nočný život.

New York 30. marca (TASR) - Tri dni po výbuchu plynu v dome v East Village, miestnej časti newyorskej štvrte Manhattan, sa v zhorených troskách našli dve mŕtve telá. Oznámil to v nedeľu denník New York Times s odvolaním sa na políciu.

Pri štvrtkovej explózii plynu, ktorý unikal z potrubia poškodeného zrejme pri prácach v suteréne domu, utrpelo zranenia 22 ľudí. Dvaja mladí muži, ktorí sa v momente výbuchu nachádzali v reštaurácii na prízemí domu, boli nezvestní.

Výbuch a následný požiar spôsobili zrútenie celkom troch budov. Išlo o typické newyorské tehlové domy s vonkajším železným požiarnym schodiskom a piatimi podlažiami.



Nešťastie sa stalo neďaleko námestia Washington Square, kde sa nachádza mnoho barov a reštaurácií a pulzuje tam bohatý nočný život.

Vlani zahynulo pri výbuchu plynu vo štvrti East Harlem osem ľudí a 50 utrpelo zranenia.