Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Neznámi ozbrojenci v Nigérii uniesli dvoch cudzincov z USA a Kanady

Ilustračný záber. Foto: TASR/AP

Medzi ozbrojencami a dvomi policajtmi, ktorí cudzincov sprevádzali, došlo k prestrelke. Obaja policajti pri útoku prišli o život.

Lagos 17. januára (TASR) - V štáte Kaduna na severe Nigérie neznámi ozbrojenci uniesli amerického a kanadského občana. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

Oboch cudzincov prepadli neznámi útočníci na ceste do nigérijskej metropoly Abuja, uviedla polícia.

Medzi ozbrojencami a dvomi policajtmi, ktorí cudzincov sprevádzali, došlo k prestrelke. Obaja policajti pri útoku prišli o život.

Podľa polície obaja unesení cudzinci pracujú pre investorov, ktorí v štáte Kaduna stavajú slnečné elektrárne. Meno zamestnávateľa úrady nezverejnili.

Polícia po únoscoch pátra.

Únosy, pri ktorých páchatelia žiadajú za rukojemníkov výkupné, sú v Nigérii bežné. Viacero z nich spáchali v minulosti militanti operujúci na juhu krajiny v delte rieky Niger, ako aj členovia extrémistickej organizácie Boko Haram, ktorí pôsobia najmä na severovýchode Nigérie.

Vlani v Nigérii za bližšie nevyjasnených okolností zahynul britský misionár Ian Squire, ktorého v októbri na juhu krajiny uniesli neznámi militanti. Ďalších troch rukojemníkov prepustili.