Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Nezvestné dievča zmizlo so strýkom. Pár našla polícia vo Francúzsku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Prokuratúra v Brandenbursku vedie voči strýkovi Josephine vyšetrovanie pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania dieťaťa.

Paríž 8. apríla (TASR) - Nemecké dievča nezvestné od začiatku marca našli dnes v južnom Francúzsku. Tamojší policajti zastavili 14-ročnú Josephine pri kontrole neďaleko kempingu v pobrežnej obci Valras-Plage spolu s jej 47-ročným strýkom, ktorý s ňou údajne udržiava ľúbostný pomer, informovala agentúra DPA.

Dievča previezli na "bezpečné miesto" a jeho rodičia z obce Schildow pri Berlíne ihneď odcestovali do Francúzska, aby si tam Josephine vyzdvihli, uviedla francúzska polícia. K strýkovi sa nevyjadrila.

Nemecká polícia vyhlásila po Josephine celoeurópske pátranie. O nájdení dvojice v južnom Francúzsku ju upovedomili dnes dopoludnia. "Ale nevieme, ako si kolegovia oboch všimli," uviedla hovorkyňa polície v Brandenbursku. Podľa jej slov francúzski policajti zadržali tiež vozidlo a obytný príves, ktorými dvojica cestovala.

Prokuratúra v Brandenbursku vedie voči strýkovi Josephine vyšetrovanie pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania dieťaťa. Vychádza pritom z výpovede svedkyne, podľa ktorej sa ľúbostný vzťah oboch začal, ešte keď malo dievča 13 rokov.