Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Počet zranených po výbuchu v londýnskom metre stúpol na 29

Zranená žena v sprievode policajtky odchádza zo stanice metra Parsons Green po explózii v Londýne 15. septembra 2017. Foto: TASR/AP

Žiaden zo zranených nie je v ohrození života. Väčšina z nich utrpela popáleniny, ďalší sa zranili v tlačenici, ktorá vznikla v dôsledku paniky po výbuchu.

Londýn 15. septembra (TASR) - Po dnešnom teroristickom útoku v Londýne v tamojších nemocniciach ošetrili 29 zranených ľudí. O novej bilancii informovala dnes Národná zdravotná služba (NHS).

Britská televízia Sky dodala, že žiaden zo zranených nie je v ohrození života. Väčšina z nich utrpela popáleniny, ďalší sa zranili v tlačenici, ktorá vznikla v dôsledku paniky po výbuchu.

Podomácky vyrobené výbušné zariadenie explodovalo vo vozni londýnskeho metra dnes počas raňajšej dopravnej špičky, keď sa vlaková súprava nachádzala na stanici Parsons Green.

Vyšetrovatelia neskôr za pomoci záberov z bezpečnostných kamier identifikovali podozrivého v kauze bombového útoku.

Televízna stanica Sky dnes večer informovala, že obyvateľom z blízkosti stanice metra Parsons Green, ktorých dnes po výbuchu evakuovali, polícia dnes večer dovolila vrátiť sa do svojich domovov. Premiérka Theresa Mayová dnes po zasadnutí vládneho krízového štábu Cobra povedala, že nálož v súprave metra mala za cieľ spôsobiť "závažnú ujmu" na zdraví.

Odpálenie bomby Mayová označila za "zbabelý teroristický útok". Oznámila tiež, že úroveň varovania pred teroristickými útokmi v Spojenom kráľovstve po dnešnom incidente nezvýšia. Zostane tak na úrovni "závažnej" hrozby, čo znamená, že útok je vysoko pravdepodobný. Vo vlakoch metra však zvýšia počet hliadkujúcich policajtov.