Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Dav ubil na smrť dievča pre podozrenie, že je atentátnička

Bojovníci extrémistickej skupiny Boko Haram Foto: TASR/AP

Jej telo následne podpálili.


Bauchi 1. marca (TASR) - Dav ľudí dnes na trhovisku na severovýchode Nigérie ubil na smrť tínedžerku, ktorú považoval za samovražednú atentátničku. Jej telo následne podpálili. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na políciu a svedkov.

Ďalšiu podozrivú tínedžerku zadržala polícia v Muda Lawal, najväčšom trhovisku v meste Bauchi.

Obe dievčatá v Bauchi vyvolali podozrenie, keď sa odmietli nechať prehľadať pri vstupe na zeleninový trh, povedal jeden z predajcov. Dav premohol jedno z dievčat a objavil dve fľaše pripevnené k jej telu. Následne ju ľudia ubili na smrť, cez hlavu jej prehodili obruč namočenú v benzíne a zapálili ju.

Podľa polície je však nepravdepodobné, že dievča bolo skutočne atentátničkou, pretože neodpálila žiadnu bombu, keď na ňu dav zaútočil.

Z vlny samovražedných útokov je najčastejšie obviňovaná islamistická skupina Boko Haram, ktorej cieľom je zaviesť v Nigérii moslimské právo šaría. Skupina sa vyhrážala narušovaním prezidentských a parlamentných volieb, ktoré sa v krajine budú konať 28. marca. Podľa extrémistov z Boko Haram je demokracia skazená západná koncepcia.