Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pri zrútení rozostavanej budovy zahynulo v Lagose vyše 40 ľudí

Záchranári stoja pred troskami zrútenej budovy v Lagose Foto: TASR/AP

Rozostavaná stavba patrila T.B. Joshuovi, ktorý je jedným z najznámejších kresťanských kazateľov v krajine a stúpencov má po celej Afrike aj mimo kontinentu.

Lagos 14. septembra (TASR) - Bilancia obetí piatkového zrútenia sa rozostavaného penziónu v nigérijskom meste Lagos sa vyšplhala na 41, oznámila dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje.

Budova sa nachádza v miestnej štvrti Ikotun a patrí jednému z najznámejších evanjelických kazateľov v krajine.

Z trosiek päťposchodovej budovy sa podarilo zachrániť približne 130 ľudí, ktorí utrpeli zranenia rozličného stupňa. Rozostavaná stavba patrila T.B. Joshuovi, zakladateľovi sekty The Synagogue, Church of All Nations, ktorá prevádzkuje kresťanskú televíznu stanicu Emmanuel TV, jednu z najväčších svojho druhu v Afrike.

V piatok po páde budovy sa členovia sekty najskôr pokúšali záchranným zložkám zamedziť vstup na miesto nešťastia, čo značne sťažilo samotné záchranné práce a určenie počtu obetí a zranených. Následne v sobotu už záchranárov na miesto tragédie pustili. Príčina pádu stavby je momentálne v štádiu vyšetrovania.

Hovorca Národnej riadiacej agentúry pre výnimočné situácie uviedol, že do nižších poschodí penziónu už v čase zrútenia budovy prijímali hostí, zatiaľ čo sa nadstavovali ďalšie tri podlažia.