Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Po nehode člna v Nigérii je nezvestných najmenej 40 ľudí

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Nehody člnov sú na zle regulovaných plavebných trasách v Nigérii časté.

Kano 3. októbra (TASR) - Najmenej 40 ľudí je nezvestných po prevrátení prievozného člna v rieke Niger na severozápade Nigérie a podľa predpokladov sa utopili, informoval v utorok miestny predstaviteľ. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Nehody člnov sú na zle regulovaných plavebných trasách v Nigérii časté. Na príčine spravidla býva preplnenie plavidiel, nedostatočná údržba a bezpečnosť, predovšetkým počas každoročného obdobia dažďov, keď stúpajú hladiny riek i jazier.

"S pomocou miestnych potápačov stále pátrame po 40 cestujúcich a sme presvedčení, že sa utopili," povedal Bala Mohammed, predstaviteľ okresu Jauri v nigérijskom štáte Kebbi, kde sa nehoda v pondelok stala.

"Je to náročné pátranie, pretože následkom obdobia dažďov tu máme vysoký stav vody a silné prúdy," dodal.

Minulý mesiac vytiahli z vody najmenej 24 tiel a 50 ľudí vyhlásili za nezvestných, keď sa prevrátil čln prevážajúci vyše 100 farmárov po rieke Niger v susednom štáte Niger.

Dva dni predtým sa utopilo desať ľudí a troch vyhlásili za nezvestných, keď sa na jazere v štáte Adamawa na severovýchode Nigérie prevrhol čln prevážajúci obchodníkov.