Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Okolie luxusného obchodného centra v Nigérii sa stalo terčom výbuchu

Výbuch dnes otriasol okolím luxusného nákupného centra v nigérijskej metropole Abuja. Foto: TASR/AP Photo

Výbuch si vyžiadal najmenej 21 obetí a 17 zranených.

Abuja 25. júna (TASR) - Najmenej 21 mŕtvych a 17 zranených si vyžiadal výbuch, ktorý dnes otriasol okolím luxusného nákupného centra v nigérijskej metropole Abuja. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa výpovedí svedkov došlo k výbuchu neďaleko obľúbeného nákupného centra Banex Plaza v okrese Wuse 2, ktorý sa nachádza v severozápadnej časti mesta.

"Počul som hlasný výbuch, ktorý rozbil okná na obchode. Utekali sme von. Utekalo aj mnoho iných ľudí, niektorí boli od krvi," uviedol Gimbya Jafaru, ktorý nakupoval v neďalekom obchode.

Nigériu už dlhší čas sužujú bombové a ozbrojené útoky, ktoré sú tam na takmer dennom poriadku. Vo všeobecnosti sa predpokladá, že väčšinu z nich má na svedomí islamistická sekta Boko Haram, ktorej cieľom je založenie kalifátu na severe krajiny a zavedenie islamského práva šaría.

V ostatných mesiacoch sa stala terčom bombových útokov islamistov aj Abuja. Bomba umiestnená v aute tam v máji zabila najmenej 15 ľudí a aprílový útok na autobusovú stanicu si vyžiadal najmenej 75 obetí.