Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Základné školy v Nitre bude navštevovať vyše 6000 žiakov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Palkovič

Z nich je 741 prvákov. Mesto otvorilo aj nulté ročníky na ZŠ Krčméryho a ZŠ a MŠ Novozámocká.

Nitra 7. septembra (TASR) – Prvý týždeň nového školského roka sa v Nitre začal úspešne a bez komplikácií. Ako informovala radnica, do 14 základných škôl (ZŠ), ktorých zriaďovateľom je mesto, nastúpilo celkovo 6155 žiakov, z nich je 741 prvákov. Mesto otvorilo aj nulté ročníky na ZŠ Krčméryho a ZŠ a MŠ Novozámocká.

Do začiatku školského roka sa mestu podarilo dokončiť viacero investícií. „ZŠ Tulipánová má novú telocvičňu. V prevádzke je už aj nová kuchyňa na ZŠ Krčméryho, ktorá bude variť pre celiatikov. Nové bodové osvetlenie je na ZŠ Cabajská a na ZŠ Nábrežie mládeže pribudla atletická dráha aj s ihriskom. Ďalšia investícia bola zrealizovaná na ZŠ Na Hôrke, kde vznikli nové priestory pre škôlkarov. Drobné investičné práce sa vykonali aj na ďalších základných školách,“ uviedol Andrej Jančovič z mestského úradu.

Ako doplnil, v novom školskom roku čakajú žiakov niektoré novinky, ale aj pokračovanie v osvedčených projektoch. „Žiaci 8. ročníkov budú mať zvýšený počet hodín dejepisu. Na prvom stupni ZŠ bude pokračovať výučba cudzích jazykov i prehlbovanie vedomostí v rámci informatiky a ďalších dôležitých predmetov, ktoré budú žiaci potrebovať na gymnáziách, stredných školách a učilištiach. Na ZŠ Ščasného bude v prevádzke komunitné centrum a pokračovať bude aj národný projekt terénnej sociálnej práce na Orechovom dvore,“ doplnil Jančovič.