Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Nočné nepokoje v poľskom meste Knurów si vyžiadali zatknutie 30 osôb

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Protesty vypukli po tom, ako po zásahu policajným gumovým projektilom počas výtržností na sobotňajšom futbalovom zápase zomrel mladý muž, píše agentúra AP.

Varšava 4. mája (TASR) - Zatknutie 30 osôb a zničenie piatich policajných dodávok si vyžiadali nepokoje, ktoré už druhú noc trvajú v juhopoľskom meste Knurów. Protesty vypukli po tom, ako po zásahu policajným gumovým projektilom počas výtržností na sobotňajšom futbalovom zápase zomrel mladý muž, píše agentúra AP.

Pri nočných potýčkach za zranilo niekoľko policajtov, keďže približne 200 demonštrantov hádzalo na poriadkové sily a miestnu policajnú stanicu zápalné fľaše a kamene. Príčinu mužovej smrti by mali odhaliť výsledky dnešnej pitvy, zatiaľ čo sa prípad vyšetruje. Pri nedeľných násilných potýčkach došlo k zraneniu 14 policajtov.

Dvadsaťsedemročného muža previezli do nemocnice, kde zraneniu podľahol. "Je pravdepodobné, že zomrel na následky zranenia, ktoré mu spôsobil gumový projektil. Ten ho zasiahol do krku," povedal hovorca polície. Domáci fanúšikovia počas zápasu prenikli na hraciu plochu, na čo polícia zareagovala streľbou gumovými projektilmi.