Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Nočný výpadok prúdu zasiahol aj Európsku komisiu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Výpadok zasiahol okrem takzvanej európskej štvrte, kde sídlia inštitúcie EÚ, aj centrum mesta a štvrte Schaerbeek, Saint-Josse, Evere a Woluwe-Saint-Lambert

Brusel 10. februára (TASR) – Výpadok elektrického prúdu v noci nadnes v Bruseli zasiahol aj budovy Európskej komisie (EK). Potvrdil to hovorca EK Alexander Winterstein.

"Časť budov eurokomisie zasiahol výpadok prúdu. V takom prípade sú dôležité systémy ako bezpečnostný systém alebo výpočtové strediská udržiavané v chode vďaka záložným zdrojom. Sme teda pripravení na podobné udalosti," uviedol hovorca EK.

Winterstein odmietol špekulácie, že by výpadok prúdu mohol byť dôsledkom kybernetického útoku. Dodal, že podľa energetickej spoločnosti Sibelga bol na vine technický problém.

Výpadky v dodávkach elektriny sa podľa hovorcu energetickej spoločnosti Philippea Massarta začali objavovať od 22.40 h vo štvrtok a "všetko bolo opäť v poriadku" dnes o 2.00 h. Informoval o tom belgický denník Le Soir.

Výpadok zasiahol okrem takzvanej európskej štvrte, kde sídlia inštitúcie EÚ, aj centrum mesta a štvrte Schaerbeek, Saint-Josse, Evere a Woluwe-Saint-Lambert, uviedol rovnomenný denník.