Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Séria Harry Potter bude mať opäť o knižku viac

Joanne K. Rowlingová Foto: TASR/AP

Americký vydavateľ kníh o Harrym Potterovi, spoločnosť Scholastic dnes uviedla, že "pracovný scenár" vyjde knižne už 31. júla.

New York 10. februára (TASR) - Scenár novej divadelnej hry s dospelým Harrym Potterom - Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter a prekliate dieťa) - vyjde aj knižne, a to digitálne i tlačou. Oznámila to dnes spoločnosť autorky príbehov o čarodejníckom učňovi Joanne K. Rowlingovej, Pottermore, na ktorej stránke bude kniha dostupná (www.pottermore.com).

Americký vydavateľ kníh o Harrym Potterovi, spoločnosť Scholastic dnes uviedla, že "pracovný scenár" vyjde knižne už 31. júla.

Kniha je oficiálne považovaná za ôsmy príbeh v sérii o Harrym Potterovi a začína sa 19 rokov po skončení deja knihy Harry Potter a dary smrti. Rozpráva o dospelom Harrym a jeho synovi Albusovi Severusovi. Harry je prepracovaný zamestnanec ministerstva mágie, zatiaľ čo jeho najmladší syn zápasí "s váhou rodinného dedičstva, o ktoré nikdy nestál".

Divadelná spolupráca autorky príbehu Joanne K. Rowlingovej, divadelného a filmového scenáristu Jacka Thorna a režiséra Johna Tiffanyho, ktorý režíroval napríklad aj oscarový muzikál Once, vyústila do divadelného predstavenia v dvoch častiach. Jeho premiéra bude v Londýne 30. júla a kniha podľa vyjadrenia spoločnosti Scholastic vyjde iba deň nato.

Prvých sedem kníh J. K. Rowlingovej o čarodejníckom učňovi sa predalo po celom svete v celkovom náklade vyše 400 miliónov výtlačkov, informovala spoločnosť Scholastic.