Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Novinárku, ktorú v pondelok v Mexiku uniesli, našli mŕtvu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ako novinárka sa zaoberala organizovaným zločinom.

Mexiko 10. februára (TASR) - Novinárku Anabel Salazarovú, ktorú v mexickom štáte Veracruz uniesli tento týždeň neznámi ozbrojenci, našli v noci nadnes mŕtvu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

Salazarovej telo sa našlo na diaľnici v susednom štáte Puebla a identifikovať ju pomohli jej rodinní príslušníci, uvádza sa vo vyhlásení štátneho prokurártora vo Veracruze.

Salazarovú, ktorá sa ako novinárka zaoberala organizovaným zločinom a písala pre miestny denník v meste Orizaba, uniesli ozbrojenci z jej domu neďaleko mesta v pondelok nadránom a odviezli ju na neznáme miesto.

Prokuratúra v súčasnosti preveruje "všetky prípadné Salazarovej kontakty", pretože údajne bola videná v spoločnosti nemenovaného člena drogového kartelu Zetas, keď ho v roku 2014 zatkli.

Odkedy sa v roku 2010 ujal funkcie guvernéra Veracruzu Javier Duarte, bolo v tomto juhomexickom štáte zavraždených 15 novinárov a ďalší traja sú nezvestní.

Duarte tvrdí, že väčšina zo zabitých novinárov mala kontakty na podsvetie alebo sa stali obeťami bežných zločinov, za čo si opakovane vyslúžil kritiku medzinárodnej novinárskej obce.