Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Colníci rozbili gang neonacistov pestujúcich na Morave marihuanu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rozkrývať nebezpečnú skupinu začalo protidrogové oddelenie colníkov na konci februára.

Praha 17. augusta (TASR) - Českí colníci počas akcie s názvom Svorka rozbili gang pestovateľov marihuany v okresoch miest Vyškov a Znojmo. Pri akcii objavili dva objekty na pestovanie marihuany, zhabali vyše 40 kilogramov sušeného konope, šesť luxusných hodiniek, dve osobné auta, 150 tabliet extázy a samopal s nábojmi. V rukách mužov zákona skončilo 11 ľudí, informoval v piatok spravodajský server Novinky.cz.

Na štyroch dotyčných súd už uvalil väzbu, ďalší sú stíhaní na slobode, pričom im hrozí až 12 rokov väzenia.

Sedem zo zadržaných sú nebezpeční recidivisti, ktorí sa v minulosti už niekoľkokrát dostali do stretu so zákonom z dôvodu propagácie fašizmu, pravicového extrémizmu, lúpeží a inej násilnej trestnej činnosti.

Rozkrývať nebezpečnú skupinu začalo protidrogové oddelenie colníkov na konci februára. Podľa počiatočných indícií malo ísť o skupinu osôb z Brna a okolia, ktorá spolu s ďalšími organizovala výrobu, distribúciu a predaj marihuany nielen v Českej republike, ale zrejme aj do zahraničia.

Pre členov skupiny si policajti prišli v júli. "Vzhľadom na rozsah akcie spolupracovala s Colnou správou aj Národná protidrogová centrála a juhomoravská policajná zásahová jednotka," uviedla hovorkyňa colníkov Lada Temňáková.