Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Zahraničie

Novopečení multimilionári chcú zostať pri zemi aj po výhre

Manžeila z východoanglického Suffolku vyhrali v lotérii 190 miliónov eur.

Londýn 14. augusta (TASR) - Gillian a Adrian Bayfordovci z východoanglického Suffolku, ktorí v lotérii Euromilióny vyhrali v piatok 190 miliónov eur, chcú podľa vlastných slov napriek zisku tejto astronomickej sumy zostať pri zemi. Chcú naďalej prevádzkovať svoj obchodík s hudobninami a ponúknuť deťom v rámci možností normálne detstvo.

Gillian, pomocná zdravotná sestra, si neodpustila vtipnú poznámku: "Ja som Škótka, my sme známi ako skupáni." Súčasne ani v radostných momentoch života nezabudla pripomenúť, že žijeme v ťažkých časoch a iba pred týždňom si robila starosti, či mesačné príjmy rodiny budú v auguste dostatočné.

Manželia však netajili ani skutočnosť, že sa o časť výhry podelia s priateľmi a príbuznými, ktorí im pomáhali v prvých rokoch manželstva. Navyše by chceli pomôcť aj charitatívnym organizáciám pomáhajúcim deťom s rôznymi problémami.

Každý z dvojice si však pochopiteľne chce splniť aj niektoré doterajšie sny. Gillian (40) sa chystá kúpiť športový automobil, Adrian (41) by chcel niečo väčšie a navyše sa chystá na cestu vlakom cez pohorie Rocky Mountains. Ich deti vo veku štyroch a šiestich rokov zasa uprednostnia návštevu zábavného parku Disney World.

Novopečení multimilionári si však dobre premyslia, či sa vysťahujú zo skromných podmienok v ich domčeku, Adrian sa už teší na svoj návrat za pult ich obchodíka.

Vzhľadom na nižší kurz eura nie je súčasná výhra na Britských ostrovoch rekordom. V júli 2011 tam totiž škótsky manželský pár získal 185 miliónov eur, ktoré vtedy predstavovali 161 miliónov libier, kým súčasná výhra činí v prepočte "iba" 148 miliónov libier.