Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Novorodenci dvoch Maďariek hospitalizovaných po požití drogy zomreli

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Novorodených chlapcov po pôrode previezli na detskú kliniku v Budapešti, kde však obaja prišli o život.

Budapešť 31. januára (TASR) - Novorodenci dvoch tehotných maďarských žien, hospitalizovaných koncom minulého týždňa v kritickom stave po požití novej drogy, zomreli. Informovala o tom dnes komerčná televízia RTL Klub.

Vo štvrtok v noci a v piatok hospitalizovali v meste Törökszentmiklós šesť mladých ľudí vo vážnom stave po užití drogy, medzi nimi aj dve tehotné ženy.

Podľa službukonajúcej lekárky nemocnice Jasovsko-veľkokumánsko-solnockej župy v Szolnoku Tímey Ecsekiovej sa lekári v prípade oboch tehotných žien rozhodli v záujme záchrany života detí pre pôrod cisárskym rezom.

Matky ležia na oddelení intenzívnej medicíny. Novorodených chlapcov po pôrode previezli na detskú kliniku v Budapešti, kde však obaja prišli o život.

Väčšina hospitalizovaných ľudí sa vďaka rýchlemu zásahu záchranárov má už lepšie. Podľa televízie matky čelia trestnému stíhaniu za trestný čin ohrozenia detí.

Jedného z hospitalizovaných mužov, ktorý bol v kritickom stave, takisto prepravili do hlavného mesta.

Z predbežných výsledkov lekárskych vyšetrení vyplýva, že pacienti zakrátko po užití zrejme novej psychoaktívnej látky upadli do bezvedomia. Polícia Jasovsko-veľkokumánsko-solnockej župy v piatok zadržala v tejto súvislosti 39-ročného miestneho muža.