Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Novým lekárom Bieleho domu sa stane Kevin O'Connor

Oválna pracovňa Bieleho domu, ktorá prešla zmenou interiéru pred prvým dňom v úrade nového amerického prezidenta Joea Bidena vo Washingtone v stredu 20. januára 2021. Foto: TASR/AP

O'Connor, plukovník americkej armády vo výslužbe, bol Bidenovým lekárom počas obdobia, keď bol viceprezidentom USA (2009-2017).

Washington 26. januára (TASR) - Novým lekárom Bieleho domu sa stane dlhoročný lekár nového prezidenta Joe Bidena Kevin O'Connor, ktorý nahradí Seana Conleyho, ktorý v tejto role pôsobil počas funkčného obdobia Donalda Trumpa. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

O'Connor, plukovník americkej armády vo výslužbe, bol Bidenovým lekárom počas obdobia, keď bol viceprezidentom USA (2009-2017). Ide o prvého lekára prezidenta Spojených štátov za takmer 30 rokov, ktorý zároveň nie je v aktívnej vojenskej službe.

Biely dom potvrdil, že Sean Conley, ktorý bol Trumpovým hlavným lekárom a dohliadal i na jeho liečbu, keď bol hospitalizovaný s ochorením COVID-19, začne pedagogicky pôsobiť na zdravotníckej univerzite americkej vlády (USU) v štáte Maryland.

Conley čelil kritike za nedostatočnú transparentnosť v súvislosti s informovaním o Trumpovom zdravotnom stave počas nákazy koronavírusom. Vtedajší šéf kancelárie Bieleho domu Mark Meadows vtedy povedal, že Trumpov stav bol v skutočnosti horší, než Conley verejnosť oboznamoval.