Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Novým šéfom protokolu českej hlavy štátu sa stal Vladimír Kruliš

Na archívnej snímke Vladimír Kruliš Foto: Wikipedie

Kruliš, ktorého do funkcie vymenoval kancelár Vratislav Mynář, mal doteraz v kompetencii predovšetkým vnútroštátne cesty najvyššieho českého predstaviteľa.

Praha 1. februára (TASR) - Vladimír Kruliš sa stal vo štvrtok nástupcom Miroslava Sklenářa na čele protokolárneho odboru kancelárie českého prezidenta Miloša Zemana.

Kruliš, ktorého do funkcie vymenoval kancelár Vratislav Mynář, mal doteraz v kompetencii predovšetkým vnútroštátne cesty najvyššieho českého predstaviteľa, vyplýva z informácií, ktoré zverejnil prezidentov hovorca Jiří Ovčáček.

Podľa internetového serveru Novinky.cz bol Kruliš v minulosti priateľom Zemanovej dcéry Kateřiny. Vlani sa o ňom písalo v súvislosti s jeho prítomnosťou v hybridnom vozidle zapožičanom českej polícii v čase jeho nehody spôsobenej mozgovou príhodou vodiča. Kruliš vyviazol z havárie so zlomeninami dvoch stavcov.

Kruliš pôsobí v protokolárnom odbore na Pražskom hrade od roku 2014. Zažil tam nielen svojho predchodcu Miroslava Sklenářa, ale predtým aj dlhoročného šéfa protokolu českých prezidentov Jiřího Forejta.