Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Obálky s bielym práškom vyvolali poplach v Nórsku a Švédsku

Ilustračné foto Foto: TASR

Vo Švédsku zachytili dnes ráno dve podozrivé obálky na pošte na okraji metropoly Štokholm, 29 ľudí muselo podstúpiť procedúru dekontaminácie. Polícia oznámila, že časť budovy pošty uzavrela.

Štokholm 3. júna (TASR) - Niekoľko obálok s obsahom neznámeho bieleho prášku vyvolalo poplach na dvoch poštách v Nórsku a vo Švédsku a dali ich na analýzu odborníkom. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície.

V Nórsku previezli 44 zamestnancov do nemocnice na lekársku prehliadku po tom, ako sa obálka obsahujúca biely prášok vo štvrtok večer roztvorila na pošte v meste Stokke, južne od metropoly Oslo.

Obálku dali v súlade s predpismi do plastového obalu a uložili do dobre zabezpečenej miestnosti, uviedli polícia a poštová služba pre nórsku rozhlasovú a televíznu stanicu NRK. Niekoľkí zamestnanci mali podráždené dýchacie cesty a vyrážky, ale po pozorovaní v nemocnici ich všetkých prepustili.

Látku analyzuje Nórsky výskumný ústav pre obranu. Nie sú žiadne informácie, kto zaslal obálku a kto bol jej adresátom. Poštu dočasne zatvorili.

V susednom Švédsku zachytili dnes ráno dve podozrivé obálky na pošte na okraji metropoly Štokholm. U žiadneho zamestnanca sa neprejavili podozrivé príznaky, ale 29 ľudí muselo podstúpiť procedúru dekontaminácie. Polícia oznámila, že časť budovy pošty uzavrela.