Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Merkelová a Obama diskutovali o utečeneckej kríze

Na archívnej snímke nemecká kancelárka Angela Merkelová a americký prezident Barack Obama prichádzajú na spoločnú tlačovú konferenciu po stretnutí v Bielom dome vo Washingtone 9. februára 2015. Foto: TASR/AP

Zhodli sa, že nadchádzajúca darcovská konferencia v Londýne bude šancou podnietiť celosvetové úsilie v tejto problematike.

Washington 22. januára (TASR) - Americký prezident Barack Obama a nemecká kancelárka Angela Merkelová diskutovali vo štvrtok o utečeneckej kríze, ktorej čelí Európa. Zhodli sa, že nadchádzajúca darcovská konferencia v Londýne bude šancou podnietiť celosvetové úsilie v tejto problematike. Oznámil to Biely dom.

V telefonickom rozhovore Obama Merkelovej povedal, že v septembri počas Valného zhromaždenia OSN plánuje usporiadať schôdzku lídrov s cieľom prijať nové záväzky, ktoré pomôžu pri riešení utečeneckej krízy.

"Obaja lídri sa zaviazali spolupracovať v nadchádzajúcich mesiacoch s cieľom pomôcť chrániť a postarať sa o milióny ľudí, ktorých životy zvrátila vojna," citovala z vyhlásenia Bieleho domu agentúra Reuters.