Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Obama diskutoval s občiansky angažovanou mládežou na univerzite

Barack Obama Foto: TASR/AP

K prvému verejnému vystúpeniu Obamu došlo v čase, keď sa blíži 100. deň Trumpa v úrade.

Chicago 25. apríla (TASR) - Bývalý americký prezident Barack Obama sa v pondelok prihovoril občiansky angažovaným mladým ľuďom, ktorí sa zišli na panelovej diskusii na univerzite v Chicagu. Išlo o Obamovo vôbec prvé verejné vystúpenie od skončenia jeho prezidentského úradu, informovala agentúra AP.

Obama mladým ľuďom poskytol viacero rád v oblasti vedenia, ako aj vyrovnávania sa so zlyhaním a vo svojom prejave sa nevyhol ani sociálnymi sieťam. Nezmienil sa však o svojom nástupcovi v prezidentskom úrade Donaldovi Trumpovi a nepriblížil ani svoje názory na aktuálne politické udalosti.

Americký exprezident porozprával mladým v krátkosti tiež o svojich skúsenostiach s prácou organizátora v občianskej komunite a následne ich požiadal, aby vyjadrili svoje názory. K prvému verejnému vystúpeniu Obamu došlo v čase, keď sa blíži 100. deň Trumpa v úrade.

Univerzita v Chicagu plánuje postaviť na okraji univerzitného campusu Obamovu knižnicu. Bývalý americký prezident vyjadril prianie, aby toto miesto mladým ľuďom okrem iného pomáhalo tiež k väčšej spoločenskej angažovanosti. Práve mládež má totiž podľa Obamu zásadný význam pri riešení najznepokojujúcejších problémov USA.