Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Obama vyslal do Iraku ďalších 350 vojakov

Americký prezident Barack Obama Foto: TASR/AP

Obama tiež nariadil vyslanie približne 350 vojakov do irackého hlavného mesta Bagdad, ich úlohou bude chrániť veľvyslanectvo Spojených štátov.

Washington 3. septembra (TASR) -Americký prezident Barack Obama vyslal na Blízky východ najvyšších predstaviteľov, aby "vybudovali silnejšie regionálne partnerstvo" proti extrémistickej skupine Islamský štát (IS). Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na Biely dom.

Obama tiež nariadil vyslanie približne 350 vojakov do irackého hlavného mesta Bagdad, ich úlohou bude chrániť veľvyslanectvo Spojených štátov. Medzi nimi je minister zahraničných vecí John Kerry a minister obrany Chuck Hagel.

Kontraadmirál John Kirby, hovorca Pentagónu, dodal, že vyslanie ďalších amerických vojakov do Iraku zvýši ich celkový počet v tejto krajine približne 820. Sú zodpovední za diplomatickú bezpečnosť.

Americký nálet zničil 16 obrnených vozidiel pri Mósulskej priehrade

Americkí vojenskí predstavitelia v noci na dnes oznámili, že pri nálete na pozície extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) v Iraku bolo poškodených alebo zničených 16 obrnených vozidiel v blízkosti Mósulskej priehrady.

Podľa vyhlásenia, ktoré vydalo Ústredné velenie ozbrojených síl USA, došlo k náletu v pondelok v severnom Iraku. Bol 124. nálet od začiatku operácií proti organizácii IS začiatkom augusta, doplnila agentúra AP.