Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Obamová plánuje viac ciest na propagovanie vzdelávania dievčat

Michelle Obamová Foto: TASR/AP

Obamová potvrdila svoj zámer na pondelňajšom udeľovaní cien Impact Awards vo Washingtone, ktoré sa uskutočnilo pod záštitou ženského magazínu More.

Washington 30. júna (TASR) - Prvá dáma USA Michelle Obamová plánuje uskutočniť viac ciest do zahraničia, kde chce propagovať myšlienku vzdelávania dievčat z rozvojových krajín. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Obamová potvrdila svoj zámer na pondelňajšom udeľovaní cien Impact Awards vo Washingtone, ktoré sa uskutočnilo pod záštitou ženského magazínu More.

Manželka prezidenta Baracka Obamu s dcérami Maliou a Sashou len prednedávnom absolvovala cestu po Európe, na ktorej predstavila svoj projekt na vzdelávanie dievčat.

Obamová stihla zavítať do dievčenskej školy v Londýne, stretla sa s americkými vojakmi umiestnenými v severnom Taliansku a na výstave Expo 2015 v Miláne si pozrela americký i taliansky pavilón.

Podľa prvej dámy USA budú Spojené štáty naďalej apelovať na rozvojové krajiny, aby sa zúčastnili tejto iniciatívy. Obamová tiež prisľúbila, že keď tak zmienené krajiny urobia, ona sama "naskočí" do lietadla a pridá sa k nim v snahe vyzdvihnúť ich prácu.

Obamová od začiatku roka, keď predstavila svoju iniciatívu, vycestovala už do Japonska, Kambodže a Británie.

Spojené štáty a Británia pritom už dávnejšie avizovali spoločné plány rozšíriť spoluprácu v oblasti vzdelávania dievčat v menej rozvinutých krajinách.