Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Obamova poradkyňa bude hovoriť s európskymi partnermi o Ukrajine

Poradkyňa národnej bezpečnosti Susan Riceová, archívne foto Foto: TASR/AP

Americká poradkyňa pre národnú bezpečnosť Susan Riceová zvolala na dnes stretnutie so svojimi európskymi partnermi, aby spolu prediskutovali aktivity Ruska na Ukrajine.

Washington 26. februára (TASR) - Americká poradkyňa pre národnú bezpečnosť Susan Riceová zvolala na dnes stretnutie so svojimi európskymi partnermi, aby spolu prediskutovali aktivity Ruska na Ukrajine. Informovala o tom agentúra Reuters.

Poradkyňa prezidenta Baracka Obamu bude podľa hovorcu Bieleho domu Josha Earnesta viesť rozhovory s predstaviteľmi Talianska, Francúzska, Británie a Nemecka o ďalších sankciách, ktoré by mohli uvaliť voči Rusku.

Americké ministerstvo zahraničných vecí USA medzitým oznámilo, že šéf diplomacie USA John Kerry sa v pondelok stretne s Ženeve s ruským rezortným kolegom Sergejom Lavrovom, s ktorým bude hovoriť o Ukrajine a Sýrii.

Kerry podľa hovorkyne rezortu Jen Psakiovej vystúpi v Ženeve tiež pred Radou OSN pre ľudské práva a vo Švajčiarsku sa tiež zúčastní na ďalších rokovaniach o iránskom jadrovom programe. Počas cesty do Európy by mal navštíviť aj Londýn.