Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Občania Izraela protestovali proti vlne útokov páchaných Palestínčanmi

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Nespokojní Izraelčania sa zhromaždili neďaleko Netanjahuovej rezidencie a v rukách niesli transparenty s nápismi ako "Stop vlne teroru".

Jeruzalem 2. júna (TASR) - Stovky Izraelčanov protestovali včera v Jeruzaleme a vyzývali premiéra Benjamina Netanjahua, aby zakročil voči vlne smrtiacich útokov páchaných zradikalizovanými Palestínčanmi. Napísala to agentúra AP.

Nespokojní Izraelčania sa zhromaždili neďaleko Netanjahuovej rezidencie a v rukách niesli transparenty s nápismi ako "Stop vlne teroru".

V uplynulých mesiacoch sa udialo viacero zjavných útokov zrealizovaných Palestínčanmi, takzvanými "osamelými vlkmi", namierených proti Izraelčanom v Jeruzaleme a Predjordánsku. Mnohé z nich sa skončili smrťou či vážnymi zraneniami.

"Netanjahu nekoná dostatočne zásadne proti palestínskemu teroru," povedal jeden z účastníkov protestu a obyvateľ Západného brehu.

Premiér Netanjahu navštívil včera niekoľko hospitalizovaných obetí nedávnych útokov. Izrael podľa neho zmaril vlani vyše 200 pokusov o útok a zaviazal sa, že úrady chytia všetkých týchto "vrahov a teroristov".

Príslušníci izraelských bezpečnostných zložiek zadržali dnes desiatky aktivistov militantného Hamasu pre podozrenie, že chceli obnoviť činnosť tohto radikálneho palestínskeho hnutia v Predjordánsku, pripravujúc rôzne útoky.