Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Obe strany konfliktu na Ukrajine sa navzájom vinia z útokov

ARCHÍVNE FOTO: Ukrajinský hasič hasí požiar na trhovisku zničenom po ťažkom ostreľovaní v Donecku 3. júna 2015. Proruskí separatisti sa dnes západne od Donecka za podpory tankov a delostrelectva priblížili k pozíciám ukrajinskej armády. Foto: TASR/AP Photo

Situácia na východe Ukrajiny zostáva nezmenená: obe strany sa aj dnes navzájom obvinili z porušovania dohody o prímerí uzavretej v polovici februára tohto roku v bieloruskom Minsku.

Kyjev 2. augusta (TASR) - Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes počas pracovnej návštevy vo východoukrajinskom meste Slovjansk informoval, že počas bojových operácií v Donbase prišlo o život 387 príslušníkov výsadkárskych jednotiek ukrajinskej armády.

Situácia na východe Ukrajiny zostáva nezmenená: obe strany sa aj dnes navzájom obvinili z porušovania dohody o prímerí uzavretej v polovici februára tohto roku v bieloruskom Minsku.

Kým ukrajinská armáda za posledných 24 hodín zaznamenala viac ako 80 prípadov porušenia prímeria, proruskí separatisti zo samozvanej Doneckej ľudovej republiky informovali o 38 prípadoch ostreľovania svojich pozícií, ako aj o sťahovaní ťažkej bojovej techniky vládnych síl do oblasti vzdialenej od demarkačnej čiary len päť kilometrov.

Vedenie samozvanej Luhanskej ľudovej republiky dnes informovalo, že pri ostreľovaní jednej z chatových osád zahynul jeden civilista. Najmenej dvoch zranených si vyžiadalo aj sústredené ostreľovanie jednej zo štvrtí mesta Doneck. V dôsledku ostreľovania došlo k prerušeniu dodávok elektrickej energie.

Ako informoval predstaviteľ prezidentskej kancelárie, za uplynulých 24 hodín neprišiel o život žiaden vojak vládnych síl, zranenia utrpelo osem príslušníkov jednotiek ukrajinskej armády.