Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

ZEMETRASENIE V TALIANSKU: Postihlo oblasť Campi Flegrei

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Zemetrasenie sa vyskytlo v hĺbke približne tri kilometre medzi mestami Neapol a Pozzuoli, oznámil Národný ústav geofyziky a vulkanológie (INGV).

Neapol 3. októbra (TASR) - Zemetrasenie s magnitúdou 4,0 postihlo v pondelok neskoro večer taliansku sopečnú oblasť Campi Flegrei západne od Neapola. Išlo o najnovšie zo série otrasov v posledných dňoch, informovali tamojší predstavitelia. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Zemetrasenie krátko po 22.00 h SELČ nespôsobilo žiadne zranenia ani škody, uviedol úrad civilnej ochrany na sociálnej sieti. Vyvolalo však paniku medzi obyvateľmi, ktorí vybiehali z domov.

Zemetrasenie sa vyskytlo v hĺbke približne tri kilometre medzi mestami Neapol a Pozzuoli, oznámil Národný ústav geofyziky a vulkanológie (INGV).

Oblasť známa ako Campi Flegrei (Flegrejské polia) je menej známa než neďaleká sopka Vezuv, no nedávna tunajšia seizmická aktivita vyvolala obavy.

Supervulkán Campi Flegrei naposledy vybuchol v roku 1538 a v prípade erupcie by ohrozil pol milióna obyvateľov, ktorí žijú v oblasti.

Minulý týždeň v stredu tam zaznamenali zemetrasenie s magnitúdou 4,2, ktoré bolo najsilnejšie za posledných 40 rokov.

Riaditeľ INGV Mario Di Vito varoval, že "je možné, že v blízkej budúcnosti prídu otrasy väčšej intenzity".