Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Obľúbený sitkom Frasier sa v októbri vráti na obrazovky

Na archívnej snímke Kelsey Grammer. Foto: TASR/AP

Na rozdiel od predchádzajúcich sérií, ktoré sa odohrávali v Seattli, sa Frasier vracia do Bostonu.

Los Angeles 24. augusta (TASR) - Americká streamovacia sieť Paramount+ zverejnila prvú upútavku na novú sériu televízneho sitkomu Frasier.

V hlavnej úlohe psychiatra Frasiera Crana sa opäť predstaví Kelsey Grammer (68), spoločnosť mu bude robiť britský herec Nicholas Lyndhurst.

Lyndhurst bude hrať Frasierovho starého priateľa z vysokej školy Alana Cornwalla, z ktorého sa medzičasom stal univerzitný profesor. Ide o novú postavu.

Na rozdiel od predchádzajúcich sérií, ktoré sa odohrávali v Seattli, sa Frasier vracia do Bostonu, kde ho čakajú "nové výzvy, nové vzťahy a jeden či dva staré sny, ktoré si chce konečne splniť".

Nová séria sitkomu sa začne vysielať na platforme Paramount+ 12. októbra, informuje TASR podľa stredajšej správy stanice Sky News.

Frasierovho syna Freddyho, často spomínaného v pôvodnom seriáli, si zahrá britský herec Jack Cutmore-Scott.

Nigérijská herečka Toks Olagundoyeová sa predstaví v novej úlohe Olivie, Cornwallovej kolegyne a vedúcej univerzitného oddelenia psychológie.

Kanadská herečka Jess Salgueirová sa predstaví ako Freddyho spolubývajúca Eve, zatiaľ čo americký herec Anders Keith si zahrá Frasierovho synovca Davida.

V upútavke na seriál zaznieva nová verzia pôvodnej piesne "Tossed Salads & Scrambled Eggs".

Frasier sa pôvodne vysielal v rokoch 1993 až 2004. Účinkovali v ňom Jane Leevesová ako Daphne Moonová, David Hyde Pierce ako Niles Crane, Peri Gilpinová ako Roz Doyleová a John Mahoney ako Martin Crane.

Sitkom získal množstvo ocenení vrátane 37 cien Emmy. Grammer získal za stvárnenie postavy Frasiera Crana zmienené ocenenie, ako aj Zlatý glóbus a Cenu Združenia filmových a televíznych hercov.