Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Zahraničie

OBRAZOM: Takto smúti Rusko po páde lietadla s Alexandrovcami

Na snímke sú kvety pred fotografiou členov armádneho súboru piesní a tancov Alexandrovovci pred budovou armádneho súboru v Moskve 25. decembra 2016. Foto: TASR/AP

Na palube lietadla, ktoré zmizlo z obrazoviek radarov chvíľu po vzlete, bolo dovedna 84 cestujúcich a osem členov posádky.

Moskva 26. decembra (TASR/Teraz.sk) - Lietadlo typu Tu-154, ktoré patrilo ruskému ministerstvu obrany, smerovalo z prímorského mesta Soči na ruskú leteckú základňu Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja. Včera iba niekoľko minút po štarte z letiska v Soči na juhozápade Ruska sa zrútilo do hlbín Čierneho mora. V lietadle sa nachádzalo 84 cestujúcich a osemčlenná posádka. Ministerstvo obrany zverejnilo zoznam pasažierov, medzi ktorými bolo 64 členov súboru Alexandrovovci vrátane vedúceho Valerija Chalilova, ale aj novinári a vojaci. Stroj viezol Alexandrovcov na koncert na ruskej vojenskej základni v Sýrii, spresnilo ministerstvo. Haváriu s najväčšou pravdepodobnosťou nikto neprežil.

Na archívnej snímke z 15. januára 2015 lietadlo typu Tu-154 s registračným číslom RA-85572 na letisku neďaleko Moskvy.
Foto: TASR/AP


Ruskí záchranári zhromažďujú trosky zrúteného lietadla typu Tu-154 na móle neďaleko Soči 25. decembra 2016.
Foto: TASR/AP


Na snímke ruské záchranárske člny pátrajú po obetiach havárie ruského vojenskom lietadle, ktoré sa v nedeľu zrútilo do vôd Čierneho mora v nedeľu 25. decembra 2016.
Foto: TASR/AP


Ruskí záchranári nesú telo z vraku zrúteného lietadla typu Tu-154 na móle neďaleko Soči 25. decembra 2016.
Foto: TASR/AP


Ruskí policajti prichádzajú na miesto, kde záchranári vyťahujú telá z vraku zrúteného lietadla typu Tu-154 neďaleko Soči 25. decembra 2016.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke z 31. marca 2016 členovia armádneho súboru piesní a tancov Alexandrovovci vystupujú počas koncertu v Moskve.
Foto: TASR/AP


Na nedatovanej kombosnímke členovia televízneho štábu stanice Prvý kanál zľava Dmitrij Runkov, Vadim Denisov a Alexander Sojdov.
Foto: TASR/AP


Na snímke kvety pred portrétmi členov ruského televízneho štábu, ktorí zahynuli pri havárii ruského vojenského lietadla Tu-154 s 84 pasažiermi a ôsmimi členmi posádky na palube v nedeľu 25. decembra 2016.
Foto: TASR/AP


Na snímke muž kladie sviečku pred budovou armádneho súboru piesní a tancov Alexandrovovci v Moskve 25. decembra 2016.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke z 8. decembra 2016 ruský prezident Vladimir Putin a doktorka Jelizaveta Glinková po tom, čo si prevzala štátne vyznamenanie v Moskve. Glinková bola taktiež jednou z obetí leteckého nešťastia.
Foto: TASR/AP


vety sú položené na fotografii ruského armádneho lietadla typu Tu-154 v centre Soči v nedeľu 25. decembra 2016, ktoré sa zrútilo niekoľko minút po štarte z prímorského letoviska Soči do vôd Čierneho mora.
Foto: TASR/AP


Ľudia držia v centre Soči zapálené kahance na počesť obetí havárie ruského armádneho lietadla typu Tu-154, ktoré sa zrútilo niekoľko minút po štarte z prímorského letoviska Soči do vôd Čierneho mora v nedeľu 25. decembra 2016.
Foto: TASR/AP


Na snímke ruská vlajka stiahnutá na pol žrde na budove Kremľa v Moskve na znak snútku za obeťami nedeľňajšej havárie vojenského lietadla Tu-154 s 92 ľuďmi na palube nad Čiernym morom v pondelok 26. decembra 2016.
Foto: TASR/AP


Na snímke uprostred ruský premiér Dmitrij Medvedev spolu s ostatnými členmi vlády počas minúty ticha za obete nedeľňajšej havárie vojenského lietadla nad Čiernym morom pred schôdzou kabinetu v Moskve 26. decembra 216.
Foto: TASR/AP