Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Obťažovanie hlásia aj ženy vo Švajčiarsku a Rakúsku

Ilustračné foto Foto: TASR

Približne dve desiatky žien, ktoré sa zúčastnili na rozsiahlych pouličných oslavách príchodu nového roka v Zürichu, ohlásili na polícii, že sa stali obeťami krádeže.

Bazilej/Viedeň 7. januára (TASR) - Švajčiarska a rakúska polícia preveruje niekoľko žalôb podaných ženami, ktoré tvrdia, že boli na Silvestra sexuálne obťažované a okradnuté, podobne ako tomu bolo v rovnakú noc v nemeckých mestách. Informovala dnes o tom agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Približne dve desiatky žien, ktoré sa zúčastnili na rozsiahlych pouličných oslavách príchodu nového roka v Zürichu, ohlásili na polícii, že sa stali obeťami krádeže. Šesť z nich uviedlo, že boli tiež sexuálne obťažované niekoľkými mužmi tmavej pleti.

V Salzburgu polícia eviduje niekoľko podobných prípadov, ku ktorým došlo počas uplynulých sviatočných dní. Rakúske médiá v tejto súvislosti píšu o náraste počtu obvinení zo sexuálneho obťažovania.

Intenzívna pozornosť médií venovaná sérii sexuálnych útokov a krádeží v Kolíne nad Rýnom, Hamburgu a iných nemeckých mestách zrejme podnietila aj rakúske ženy, aby ohlásili tieto udalosti, tvrdí salzburská polícia.

Viac než 170 údajných prípadov v Kolíne nad Rýnom a Hamburgu zintenzívnilo prebiehajúcu diskusiu o následkoch vlaňajšieho vpustenia 1,1 milióna migrantov do Nemecka.