Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Obžalovaný duchovný popiera, že zvrhlým spôsobom znásilňoval veriace

Foto: TASR/Henrich Mišovič

Duchovný z ČR prisľúbil silne veriacej, ktorá sa chcela stať mníškou, že ju odnaučí chuti na sex. Prišlo aj na zvrhlosti. Ďalšiu sa snažil svojsky "odradiť" z túžby na skupinový sex s kňazom.

Praha 16. decembra (TASR) - Na Okresnom súde v Havlíčkovom Brode sa dnes začalo prerokúvanie prípadu rímskokatolíckeho kňaza Erika T., ktorému za údajné znásilnenie, vydieranie a pohlavné zneužitie niekoľkých silne veriacich žien a dievčat hrozí v prípade potvrdenia viny súdom desať rokov za mrežami.

Obžalovaný, ktorý v súdnej sieni vystupoval veľmi sebavedomo, odmietol akúkoľvek vinu hovoriac o manipulácii, falzifikácii zo strany orgánov činných v trestnom konaní, informoval internetový server Novinky.cz.

Na margo jednej z poškodených žien kňaz uviedol, že bola vraj posadnutá zlým duchom a on bol požiadaný, aby realizoval exorcizmus, čo aj učinil. Žena, ktorej sa následne uľavilo, sa mu potom zdôverila, že má neukojiteľnú túžbu po sexe s kňazmi, s jedným z nich vraj žila a chodila na skupinový sex. Obžalovaný sa bránil slovami, že jej vždy chcel iba pomôcť.

Duchovný, ktorý v minulosti pôsobil v okolo Havlíčkovho Brodu a Svitav, sa podľa obžaloby sústreďoval na lákanie dievčat už od roku 2006. Práve vtedy si začal písať esemesky s dievčaťom, ktoré malo vtedy 15 rokov, prešiel s ním na sexuálnu problematiku a naliehal, aby mu dalo svoje fotografie, na ktorých je bez odevu. Dievča síce najskôr odmietalo, neskôr však ako silne veriace podľahlo vplyvu kňaza a požadovanú fotografiu mu zaslalo. Duchovný jej v záujme zvýšenia kvality fotografií kúpil nový mobil.

O tri roky neskôr sa kňaz podobným spôsobom začal venovať inému dievčaťu, ktoré sa mu zdôverilo, že už malo pohlavný styk a že by sa chcelo stať mníškou. Duchovný jej prisľúbil, že ju odnaučí chuti na sex. Nakoniec došlo aj k análnemu kontaktu proti vôli poškodenej, ktorá však bála odporovať cirkevnej autorite, vyplynulo zo slov štátnej zástupkyne.

Žiadosť obhajoby o vylúčenie verejnosti z procesu súd zamietol, takže mohli dnes české médiá priniesť aj ďalšie "horúce" informácie o údajných avantúrach obžalovaného.