Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Taliansko bojuje so suchom, ´zelené pľúca´ Ríma opäť horia

Na snímke nízka hladina rieky Tiber pri Anjelskom hrade v Ríme 25. júla 2017. Kombinácia sucha a rekordných horúčav spôsobila akútny nedostatok vody, čo zapríčinilo nutnosť prijatia drastických opatrení v šetrení vodou v Ríme. Foto: TASR/AP

Čierny dym stúpal aj z južnej časti Ríma, kde podľa hasičov neznáme osoby podpálili značné množstvo komunálneho odpadu.


Rím/Miláno 25. júla (TASR) - Talianski hasiči bojujú opäť s požiarom píniového lesa pri Castelfusane, ktorý je označovaný za "zelené pľúca" Ríma. Z tejto lokality stúpal hustý dym už 17. júla, keď museli dočasne uzavrieť pre požiar v oblasti aj časť dopravnej tepny nesúcej meno Krištofa Kolumba.

Tentoraz tam hasiči majú do činenia s viacerými ložiskami požiarov. Zo vzduchu ich podporujú posádky hasiacich lietadiel typu Can Canadair a vrtuľníkov.

Čierny dym stúpal aj z južnej časti Ríma, kde podľa hasičov neznáme osoby podpálili značné množstvo komunálneho odpadu.

Informovali o tom tamojšie médiá.

Podľa nich sa dymilo dnes riadne aj v Miláne, kde plamene zachvátili sídlo firmy pre recyklovanie odpadu z domácností a spôsobili v ňom značné škody. Budovu neďaleko skládky odpadu evakuovali. Z miesta požiaru na severe mesta stúpal tiež čierny dym a v jeho okolí sa šíril silný nepríjemný zápach. Zodpovední nariadili testovanie ovzdušia na prítomnosť jedovatých dioxínov.