Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Proti Vladimirovi Putinovi demonštrovali tisíce odporcov

Foto: TASR/AP

Týždeň rôznych podujatí, mítingov, tlačových konferencií a diskusných fór, avizovali predstavitelia moskovskej opozície na koniec apríla.

Moskva 24. marca (TASR) - Okolo 3000 odporcov súčasnej ruskej vlády demonštrovalo v Petrohrade proti zvolenému staronovému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Motto protestného pochodu, o ktorom dnes informovala s odvolaním sa na internetový portál kasparov.ru nemecká tlačová agentúra DPA, znelo: Tretie volebné obdobie - vo väzení.

Podľa policajných zdrojov sa na protestnej akcii v druhom najväčšom meste Ruskej federácie zúčastnilo asi 800 ľudí, ktorí skandovali heslá ako Putin je zlodej alebo Putin na lavicu obžalovaných.

Týždeň rôznych podujatí, mítingov, tlačových konferencií a diskusných fór, avizovali predstavitelia moskovskej opozície na koniec apríla. Ako uviedol niekdajší vicepremiér a súčasný kritik moci Boris Nemcov, na prvý májový deň je naplánovaná Slávnosť slobody. Ďalší z opozičných lídrov Sergej Udaľcov vyzval spoluobčanov k výraznejšej aktivite a účasti na protestoch.