Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Odsúdili dôchodcu, ktorý vydieral obchodné reťazce a výrobcu cukríkov

Ilustračné foto Foto: TASR

Motívom trestnej činnosti, ku ktorej sa dôchodca priznal, boli podľa jeho slov obavy z chudoby na konci života a dlžoby.

Bonn 10. júla (TASR) - Na tri roky a deväť mesiacov odsúdil dnes krajinský súd v Bonne 74-ročného dôchodcu z Dortmundu, ktorého uznal vinným z pokusu o vydieranie výrobcu obľúbených cukríkov Haribo, ako aj obchodných reťazcov Kaufland a Lidl.

Sudcovia dospeli k záveru, že obžalovaný muž, ktorý dúfal v podmienečný trest, disponuje "značnou kriminálnou energiou", keď konal veľmi rafinovaným spôsobom a hrozil otrávením produktov silným jedom, informoval Západonemecký rozhlas (WDR).

Právny zástupca obžalovaného sa chce pokúsiť dosiahnuť, aby si jeho mandant mohol odpykať trest v zariadení s minimálnym dozorom.

Motívom trestnej činnosti, ku ktorej sa dôchodca priznal, boli podľa jeho slov obavy z chudoby na konci života a dlžoby.

Páchateľ požadoval po neúspešnom vydieraní reťazca Lidl z vlaňajšieho leta po milióne eur od Hariba i Kauflandu s tým, že inak otrávi potraviny. Keď tieto firmy nereagovali na zaslané listy, adresoval im podobné hrozby elektronickou poštou, čo sa mu stalo osudným.