Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Izraelské lietadlá podnikli nálet na pozície Asadovej armády v Sýrii

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Predchádzal tomu incident, keď na územie Izraelom kontrolovaných Golanských výšin dopadlo desať rakiet vystrelených zo Sýrie.

Tel Aviv 24. júna (TASR) - Izraelské letectvo dnes podniklo nálety nad územím Sýrie. Predchádzal tomu incident, keď na územie Izraelom kontrolovaných Golanských výšin dopadlo desať rakiet vystrelených zo Sýrie.

Raketový incident si na území Izraela nevyžiadal žiadnych zranených. Izraelská armáda však po ňom vyzvala obyvateľov oblasti, aby sa vyhli pohraničnej oblasti, kam mnohí Izraelčania v lete chodia na túry alebo zbierať lesné plody.

Izraelská armáda následne na svojom konte na sociálnej sieti Twitter spresnila, že na sýrskom území zasiahla palebné postavenie, odkiaľ boli rakety vystrelené, ako aj dva sýrske tanky.

Denník Haarec s odvolaním sa na izraelské vojenské zdroje napísal, že rakety boli zblúdilými strelami vypálenými v bojoch v občianskej vojne v Sýrii. Oficiálni predstavitelia však zo zodpovednosti za incident obvinili sýrsku armádu.

Sýrska pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) informovalo, že oblasť okolo lokality Kunajtra v sýrskej časti Golanských výšin bola dnes dejiskom prestreliek medzi silami sýrskej armády a povstalcami. Obe strany údajne majú padlých a ranených, ich počet však nie je známy.